Când auzi cuvântul Web Design, care e primul cuvânt care îți vine în minte Frumos, atractiv, colorat? E foarte comun pentru oameni când aud de Web Design, să se ducă cu gândul la o formă de “artă online”. În esență, Web Design-ul e considerat o formă de artă digitală. De fapt, Web Design înseamnă mult mai mult decât a face un site să arate ceva frumos.

Un SITE ar trebui să fie ușor de interacționat. Aceasta nu este o problemă pentru cele actuale, dar poate fi o problemă pentru cele ce oferă metode de interacțiune. Pe forumuri sau alte comunități, vizitatorii se așteaptă ca site-ul să funcționeze perfect, începând de la a le permite să posteze până la a vizualiza postarea lor. Când lucrurile nu merg cum trebuie, poate afecta partea de SEO și traficul pe site. În general un utilizator care pățește de multe ori să nu îi funcționeze ceva pe site, în timp nu se va mai întoarce la el.
Funcționalitatea unui site poate include următoarele criterii dar nu e limitată la ele:
- să funcționeze corect linkurile (legăturile între pagini sau între site-uri);
- să funcționeze corect tot materialul ce se poate downloada și să fie ușor de accesat;
- o funcție de Search care să permită utilizatorilor să găsească conținutul mai ușor.
Site-ul tău trebuie să fie cât mai bine optimizat posibil, astfel încât să facă automat cât mai mult din munca ta. Practic, să fie foarte bine și ergonomic construit astfel încât vizitatorii să înțeleagă rapid logica lui, să îl folosească ușor și să nu te bată pe tine la cap decat atunci când au cu adevărat nevoie de ceva.
- Conținutul site-ului – exceptând site-urile de filme sau poze, oamenii intră pe site-ul tău să afle informații despre tine sau afacerea ta. Daca acele informații nu sunt detaliate sau complete, site-ul NU își indeplinește principala funcție de a exista.
- Continuțul site-ului trebuie să aibă și elemente minimale de infrastructura – gen formular de contact, email, nr. de telefon, ore de lucru, adresa, etc…
- Conținutul site-ului trebuie să se plieze și pe o structură logică de SEO a site-ului. Structura se realizează în funcție de produsele vândute și în funcție de cum caută oamenii în Google acele produse.
- Elemente Minimale de Design și Estetică – un site trebuie să aibă un minim de ergonomie și aspect. Oricât de bună ar fi informația, daca site-ul arată ca făcut de un amator GENEREAZA NEÎNCREDERE. Nu spun ca nu genereaă încredere – mai rău – genereaza neîncredere.
- Elemente ESENȚIALE de Infrastructură – activezi într-un domeniu unde este obligatoriu să li se facă vizitatorilor un calcul, un scoring sau ceva e genul acesta? Daca este obligatoriu, atunci trebuie implementat. Daca nu, mai bine nu. Aceste elemente sunt în general personalizate pe fiecare afacere. Nu peste tot e nevoie de așa ceva.
- Elemente Aditionale de Conținut – Gen actualizarea unui blog, sau articole periodice. Am depășit zona de esențiale – suntem în zona de plus-valoare.
- Extra Elemente de Grafică – Abia acum are logica să investești mai mult în grafică. Nu îți propui să nu îți fie rușine cu site-ul – îți propui să impresionezi.
- Funcții aditionale personalizate – cele mai scumpe, pentru că implica programare personalizată pentru tine. Doar dacă ai MULȚI bani de investit în site-ul tău.
Cam asta e logica alocării eficiente de buget pentru un site. În cea mai mare parte a site-urilor, daca sari etape, pierzi bani. Sau în cel mai bun caz, nu ii cheltuiești eficient.
Contact: +40 0721 857 451
E-mail: websoftdesignsrl@gmail.com